Partnerzy strategiczni
Partnerzy wspierający
Partnerzy wspierający
Partnerzy wspierający
Partnerzy merytoryczni
POSbistro chce odebrać 30 proc. restauracji producentom tradycyjnych kas fiskalnych

Spółka oferuje rozwiązanie integrujące wirtualną kasę fiskalną oraz terminal aplikacyjny

Dzisiejszy Puls Biznesu pisze o planach firmy POSbistro, która kilka miesięcy temu uzyskała homologację dla swojej wirtualnej kasy fiskalnej. W serwisie cashless.pl mogliście przeczytać o tym w tekście POSbistro, dostawca oprogramowania dla gastronomii, przygotował własną wirtualną kasę fiskalną. Z publikacji wynika, że zdobycie homologacji trwało 3 lata i kosztowało spółkę ponad milion złotych.

Przeczytajcie także: W aplikacji Millennium można już zamawiać gotówkę

Dzięki niej dostarczane przez spółkę rozwiązanie z kategorii all in one (oprogramowanie, które integruje wirtualną kasę, system do zarządzania obsługą w restauracji oraz aplikacyjny terminal płatniczy od Polskich ePłatności) zyskało nową wartość. Cytowany przez PB Grzegorz Forysiński, współzałożyciel POSbistro liczy, że jedna trzecia lokali, która dziś korzysta z tradycyjnych sprzętowych kas fiskalnych, zrezygnuje z nich i sięgnie po nowoczesne rozwiązanie w postaci oprogramowania.

Przeczytajcie także: Sklepy Żabka dołączyły do usługi logistycznej Allegro

Zdaniem Forysińskiego aplikacyjne kasy fiskalne, w porównaniu z tradycyjnymi urządzeniami, mają wiele zalet. Mogą być przenoszone pomiędzy różnymi lokalami, nie wymagają obowiązkowych i kosztownych przeglądów fiskalnych co dwa lata oraz wymiany i zakupu nowego urządzenia co pięć lat. Jak twierdzi, do tej pory spółka przeprowadziła rozmowy z 500 przedsiębiorcami z branży gastronomicznej i połowa z nich zdecydowała się zastąpić kasy sprzętowe rozwiązaniem all in one. Warto jednak podkreślić, że POSbistro na rynku ma sporą konkurencję, bo podobnych usług jest więcej.

Źródło: Puls Biznesu

KATEGORIA
INNI NAPISALI
UDOSTĘPNIJ TEN ARTYKUŁ

Zapisz się do newslettera

Aby zapisać się do newslettera, należy podać adres e-mail i potwierdzić subskrypcję klikając w link aktywacyjny.

Nasza strona używa plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie polityka cookies